William Skilte
gennem 75 år
William Skilte siden 1947
Mere end 75 års historie
Et stort og traditionsrigt familiefirma, der nu kører på 3. generation
Moderne skiltehus
Kunder i hele Danmark
Kvalitet der overstiger forventningerne
Et traditionsrigt familiefirma
Et stort og traditionsrigt familiefirma, der nu kører på 3. generation
William Skilte er idag et moderne skiltehus. Vi har en lang historie bag os, og en stor skare af trofaste kunder over hele Danmark, men vi vil samtidig være nærværende, være på højde med vores kunder og forstå kundernes behov.
Vi sætter en ære i at finde den rette løsning 1. gang, og i en kvalitet over forventningerne. Vi anvender de nyeste teknologier, men sætter samtidig en ære i at benytte gamle teknikker og udføre et godt håndværk.
Nedenfor kan du læse vores efterhånden lange historie.
Vores historie
William Andersen blev født i Randers 7. oktober 1913.
Forældrene var tømrersvend Anders German Andersen og Herta Andersen. Familien boede i Dronningensgade 13. Forældrene havde en dag bestilt malere til deres hjem, og William besluttede på stedet, at han ville være maler. Da skolegangen var overstået, var det tid til at finde en læreplads. Det lykkedes ikke, men i stedet fik han et stipendium til malerskolen på teknisk skole i Randers.
William gik på malerskolen på teknisk skole i skoleåret 1929/30.
Han var blandt andet på hold med Svend Dalsgaard. Underviseren var Arne Markussen, som ejede den gamle Randers Skiltefabrik i Slotsgården. Han havde tilfældigvis brug for en lærling, og da William Andersen hørte det, var han hurtig til at henvende sig. Efter at have studeret nogle af Williams tegninger, antog Arne Markussen ham på stedet – og dermed blev William Andersen skiltemaler.
Han var blandt de første i landet, der aflagde den obligatoriske svendeprøve.
William Andersen blev gift med Hilde Frieda Rasmine Andersen.
William Skilte blev grundlagt i 1947 i en lille lejlighed i Fabriksstræde lige ved siden af brandstationen.
I en invitation fra Randers Brandkorpsforening fra 1945 er William Andersen også nævnt som sprøjtefører for det lokale brandvæsen. Det viste sig dog hurtigt, at William fandt skiltemaleri mere interessant end brandslukning, og i årenes løb blev det til mange spændende opgaver udført med skrivepensel og skrivestok. Skiltefirmaet voksede, og lokalerne blev hurtigt for trange for det lille firma.
I 1949 flyttede William sit firma til nogle større lokaler på brandstationen, hvor han fortsat var tilknyttet som brandmand. Som brandmand var han blot forpligtiget til at rykke ud, når der var brand, og det kunne udmærket forenes med skiltemaleriet – specielt når de to ting lå side om side. Da Falck overtog det kommunale brandvæsen i 1958, flyttede brandstationen op på Hadsundvej, og William Andersen tog med derop, men kun for et par måneder, så trak skiltemalerfaget i ham. Så frem til 1958 fungerede han både som skiltemaler og brandmand.
William Andersen flyttede i 1959 firmaet til Mariagervej 44. Der var så godt gang i forretningen, at han allerede måtte udvide lokalerne to år senere.
I år 1961 blev den første lærling ansat, og herefter voksede firmaet støt.
Torben Brock kom i lære som skiltemaler, og blev senere gift med William´s datter Anni. Torben og Anni Brock er forældre til Mette Brock, som idag er 3. generation i firmaet.
I forbindelse med sin tilbagetrækning som firmaets direktør blev William Andersen interviewet:
“I dag findes der skiltemalere, der slet ikke forstår at bruge en pensel. Man specialiserer sig – det ligger jo i tiden – men med den manglende alsidighed forsvinder også noget af det håndværksmæssige, synes jeg. Derfor har jeg forsøgt at lære mine lærlinge noget om den gamle teknik, for eksempel forgyldningsarbejde, som næsten ikke bruges mere. En af de mest spændende opgaver, jeg har haft, var, da vi i Banken for Mariager og Omegn skulle belægge loftet med bladguld.”
William Andersen gik gå på pension, hvorefter hans datter og svigersøn, Anni og Torben Brock, overtog firmaet.
I år 1985 flyttede firmaet fra Mariagervej til Messingvej 50.
Flytningen betød at der blev over dobbelt så meget plads, bla. plads til separat serigrafiafdeling, og plads til biler i montagen. Ved flytningen kom firmaet også tættere på en stor del af kundemassen, som var autobranchen.
Der var ikke længere plads til at følge med udviklingen, derfor blev der købt ny ejendom, og firmaet flyttede på Tinvej 3, som lå lige rundt om hjørnet.
Der var der plads til de nye storformatprintere, værksted med plads til større biler, og bedre produktions- og kontor faciliteter.
Firmaet blev overtaget af Jeppe Arbjerg som blev ansat som lærling i 2005, og Mette Brock som blev ansat i 2006, og som nu er 3. generation i firmaet.
William skilte opkøbte for egenkapital skiltevirksomheden Insign-Skilte A/S, og valgte grundet pladsmangel at flytte på Haraldsvej 45. Ved denne flytning kom firmaet i en bygning med dobbelt så meget plads, og som var bygget til formålet et drive moderne skiltevirksomhed. Her var plads til at optimere produktionen, og til at få flere og større biler ind.
Opkøbet betød samtidig at firmaets kompetencer blev bredere, at medarbejderstaben gik fra 5 til 12 medarbejdere, og at der blev investeret i nyt og moderne udstyr.